Първоначално публикувано от Novachev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Центровка на 156-помогнете
Collapse
X
-
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеKъде е този белег? На малката шайба на коляновия вал има един. На маховика къде има и от къде се вижда?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеИма прозорче на горната част на скоростната кутия но преди това трябва да се махне маркуча на дебитомера а за да го видиш добре белега отгоре ти трябва огледалце и нещо да освети мястото или да си осветиш и навреш главата така че да го видиш.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТам има една тапа на кутията. Вижда се съединителя като се махне. Предполагам не е там? Не, че съм се заглеждал вътре, но маховика е по-напред.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениетам е точно под тапата. Я чакай малко нали смяняте ремъци на коли как им намирате ГМТ с отверката ли бре
Абе щом правя 240 по километраж отверката е свършила работаDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеНе знам точно, но имаше положение в което се поставяше при зацепване - натегнато ли, ненатегнато ли, но имаше значение. Питайте някой от сервизните, например Боби_33
Въпроса ми беше по-скоро риторичен. Като не го знаеш не го пиши да заблуждаваш и други дето не знаят.
Без лоши чувства...Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Няма какво да му се натяга. Петата държи вала. Вариатора няма как да мръдне. Може съвсем леко да се напъне вариатора по часовниковата стрелка, въпреки че не виждам как ще стои в завъртяно положение тъй като пружината го натиска, а тя има повече сила да го завърти от колкото с ключа.
Разхлабват се само шайбите и на двата вала, тъй като и изпускателния има 1, 2 мм ход. Натяга се се ремъка, като стрелката да сочи дупката. Стягат се шайбите и газ.
Но ако ГМТ не се измерва с индикатор, а с отверката изобщо няма смисъл да се разхлабва изпускателния вал. Така или иначе пак няма да има супер точна центровка.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщениеНяма никакъв "пиниз" колега, нали затова са петите...
Въпроса ми беше по-скоро риторичен. Като не го знаеш не го пиши да заблуждаваш и други дето не знаят.
Без лоши чувства...
Добре де, петите зацепват вала. Ама вариатора нали осигурява измествне на ролката спрямо вала? Значи има значение ролката с вариатора в какво положение е поставена спрямо зацепения вал
Comment
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеНяма проблеми, нали не се караме, а нищим за истината
Добре де, петите зацепват вала. Ама вариатора нали осигурява измествне на ролката спрямо вала? Значи има значение ролката с вариатора в какво положение е поставена спрямо зацепения вал156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Днес се обадждах във "Веско" , цената там е 126 лева с ДДС , но ги няма в наличност - чака се около 20 дена. За мен решението беше EBAY 110 лева с доставката. Притеснява ме "Пиниза" с вариатора. Някой ако може да ме осветли със зацепването!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеНе разбирам какво точно си написал аз съм пробвал да въртя шайбата на вала с вариатора върти се целия няма свободен ход нито напред нито назад. А зъбчатката на всмукателния вал е раздвижна за да може да се нагоди точно вала по горна мъртва точка.Last edited by oem; d.m.y г., 00:02.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от kevtimov Покажи съобщениеДнес се обадждах във "Веско" , цената там е 126 лева с ДДС , но ги няма в наличност - чака се около 20 дена. За мен решението беше EBAY 110 лева с доставката. Притеснява ме "Пиниза" с вариатора. Някой ако може да ме осветли със зацепването!!!
Comment
Comment